Раждането е събитие с изключителна важност за всяка жена. То e интензивно физическо, но и дълбоко психо-емоционално преживяване. С раждането се  отваря една нова врата за жената – майчината роля.

В нашата култура има разбирането, че щом майката и бебето са живи и здрави, това е достатъчно. Както и че жената, като стане майка, може да изпитва само радост и дълбока благодарност. Майките знаят, че далеч не е така. Това как една жена става майка е дълбок личен процес, а майчинството е свързано с различни емоции и предизвикателства.

Ролята на майка е изпълнена колкото с радости и неизпитвани вълнения, толкова и с предизвикателства и трудности. Изискващо бебе, трудности с кърменето и грижата за бебето, липса на битова помощ, липса на разбиране и подкрепа от страна на най-близките са само някои от трудностите, с които можем да се сблъскаме. Дори и всичко да е съвсем нормално, истината е че жената рязко променя досегашния си начин на живот – телесно и емоционално остава на непрекъснато разположение на едно малко човешко същество, което не може да се справи в нищо само. Това изисква огромен енергиен ресурс и определено цялата подкрепа, с която жената може да разполага.

В групата за подкрепа на майки сме създали едно защитено място, в което жените да могат:

  • да споделят вълненията си и трудностите си;
  • да се почувстват разбрани;
  • да обменят опит за това как се справят с новата си роля;
  • да получат професионална помощ да се справят с тревожни и депресивни състояния

Водещи:

Елена Кръстева – фамилен психотерапевт, с дългогодишен опит в сферата на женското здраве като психолог, дула и консултант по кърмене

Доротея Панова – фамилен психотерапевт и арт терапевт

Срещите се провеждат веднъж седмично в удобно време. Цена: 25лв.

За записване и информация: info@eftherapy.bg; 0885121345 – Елена Кръстева