There are no upcoming events at this time

Курс за двойки „Прегърни ме силно“ – програма за подобряване на партньорските отношения

Търсите ли начин да обогатите, съживите или спасите връзката си? Всички ние имаме нужда от любов, подкрепа и партньорство през целия си живот. Но понякога се нуждаем от малко помощ.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Онлайн група за психологическа помощ на майки след раждането

Ролята на майка е изпълнена колкото с радости и неизпитвани вълнения, толкова и с предизвикателства и трудности. Често жените могат да имат различи емоционални състояния, които да им пречат да влязат в новата си роля с увереност и радост.

Виж повече »

Група за психологическа подкрепа на бременни

Бременнoстта е период на много интензивни промени, съпътствани от разнообразни емоции. Свикнали сме да свързваме новината за идващото дете с радост и вълнение от предстоящото събитие, но понякога не е само това. Нормално е жените да усещат промени в настроението си, да имат нужда от повече разбиране, подкрепа и внимание. Често жените могат да имат…

Виж повече »

Група за подкрепа при загуба и скръб

През октомври център за ЕФТ стартира група за психологическа подкрепа за хора, които преживяват загуба на близък

Виж повече »

Група за личностно развитие

Център за Емоционално фокусирана терапия организира група за личен опит и развитие, предназначена за хора, които искат да погледнат на себе си по-осъзнато и да намерят решение за лични проблеми и трудности в живота си.

Виж повече »

Онлайн семинар на тема: Загуба и скръб – как да се справим?

Загубата и скръбта са едновременно и събитие, и преживяване, което се случва на всеки човек, независимо дали е възрастен или дете.

Виж повече »

„Безстрашен” – Разпознаване, посрещане и работа с травматичен опит в контекста на помагащите професии – семинар за професионалисти:

Хората нямат нужда от дефиниция на травмата. Необходимо е да можем да почувстваме как страдащият усеща травмата, защото много събития остават в сивата зона извън определението за травма. (д-р Питър Левин)

Виж повече »

Онлайн семинар за професионалисти: Психотерапия при загуба

През месец март заедно с Валентина Маринова ви каним на онлайн обучение за професионалисти, което ще засегне обширната тема за загубата. Темата за загубата е крайъгълен камък и много основна тема в работата на психотерапевтите.

Виж повече »

Психосоматика и системна психотерапия

През месец февруари заедно с Валентина Маринова ви каним на обучение за професионалисти, посветено на разбирането за психосоматиката и концепциите болест и здраве в системния подход в психотерапията.

Виж повече »

„Женска мъдрост“ – терапевтична група за жени

В съвременния свят, където всичко тече много бързо, често губим усещането за как съм аз тук и сега. Участниците в групата ще имат възможност да работят по многообразие от теми, които вълнуват жените в наши дни и изискват неизменно съчетаване на различни роли.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Обучение по емоционално фокусирана индивидуална терапия

Заповядайте на двудневно обучение по Емоционално фокусирана индивидуална терапия (ЕФИТ). За професионалисти от всички школи, които работят с индивидуални клиенти.

Виж повече »

“Котаракът в чизми” или как да правим лимонада, когато животът ни поднася лимони

Случвало ли ви се е да ви се струва, че участвате в пиеса, където някой ви е дал роля, която не харесвате? Да имате усещането, че се въртите в омагьосан кръг на чужди очаквания, гарнирани обилно с чувство за вина?

Виж повече »

„Мамо, много си лоша“ – или какво е да си добър родител днес

Кой е добрият родител? Какво е да си добър родител в наши дни? Определено това е въпрос, който вълнува повечето родители, а няма еднозначен отговор.

Виж повече »

Ревността между братята и сестрите в семейството

Когато имаме две и повече деца, цялата семейна динамика става по-сложна. Много важно е да помним, че като родители освен задачата да се грижим за всяко едно от децата си, трябва да се грижим и за връзката между тях. Това е трудна задача, която изисква време и усилия.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Детската агресия

Детската агресия за повечето родители е трудна за обсъждане и справяне тема. Заповядайте, за да си поговорим за причините за детската агресия; за начините, по които родителите могат да реагират и кои стратегии за справяне могат да ни помогнат.

Виж повече »

Уъркшоп „Грозното пате“

С помощта на приказката за Грозното пате ще потърсим отговори на въпросите „кой съм“, „какъв съм“, „къде съм“, „с кого съм“, които имат пряко отношение към образа, който изграждаме за себе си.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Бебешкият пубертет

Център за емоционално фокусирана терапия заедно с FOX book café ви кани на лекция за родители: "Бебешкият пубертет". Или как вашето прекрасно бебе изведнъж става неузнаваемо – плаче и се тръшка за всичко.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Арт терапия и интуиция

Арт-терапията е терапевтичен метод, насърчаващ креативността и себеизразяването. Силата на подхода е в това, че осигурява достъп до имплицитното знание, пътят към което е интуицията във всеки един от нас.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. 6 Септември, 33
София, 1000 България
+ Google Map

Уъркшоп „Да пораснем с децата си в един променящ се свят“

Център за емоционално фокусирана терапия ви кани на уъркшоп със световно известния семеен терапевт Кириаки Полихрони. По време на 3-часовия преживелищен семинар ще можете да вземете участие в обсъждането на теми като какво е да си родител днес, какви са предизвикателствата на съвременното общество към родителите и децата, и как отглеждането на децата предполага също да растем заедно с тях в един непрекъснато променящ се контекст.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Етапи на креативния процес и богатството на материалите в арт- терапията – кой, кога, как?

Креативността е нещо много по-голямо от създаването на творческия продукт. Много е важно да можем да разбираме и разпознаваме нивата на творческия процес, за да можем да развием познание, което да работи за нас отвъд изкуството и терапевтичния кабинет.

Виж повече »
ЕФТ център, ул. 6 Септември, 33
София, 1000 България
+ Google Map

Детските страхове

Център за Емоционално фокусирана терапия заедно с FOX book café ви кани на лекция за родители: „Детските страхове“ . Важно е родителите да знаят как откликнат на „чудовището под леглото“ по адекватен начин, за подпомогнат детето си в преодоляването на страховете си вместо да съдействат за задълбочаването им.

Виж повече »

„Отвътре навън“ – арт-терапевтични техники за свързване с емоциите

Арт-терапията е терапевтичен метод, насърчаващ креативността и себеизразяването. Способства намаляването на стреса и подпомага преработването на травматични преживявания, осигурявайки различни от вербалните, а именно абстрактни форми на комуникация. Силата на подхода е в това, че осигурява пространство за елементи от несъзнаваното, които не могат да бъдат вербализирани. Участниците в този семинар ще имат възможност да:…

Виж повече »
ЕФТ център, ул. Иван Вазов 22
София, 1000 България
+ Google Map

Семинар „Нарисувай ми овца“ – основи на арт терапевтичната работа с деца

Арт терапията със своя поглед "навътре" и фокус към чувствата се явява отлична възможност за децата да се свържат и да успеят да изразят себе си през изкуството. За терапевта това е метод с целенасочен смисъл, зададен според специфичната терапевтична цел.

Виж повече »