Програма за подобряване на партньорските отношения по метода на д-р Сю Джонсън

Търсите ли начин да обогатите, съживите или спасите връзката си? Всички ние имаме нужда от любов, подкрепа и партньорство през целия си живот. Но понякога се нуждаем от малко помощ.

Посланието на „Прегърни ме силно“ е простичко: няма нужда да се учите да използвате убедителни аргументи в спора, да анализирате ранното си детство, да правите велики романтични жестове или да изпробвате нови пози в секса. Вместо това, приемете че сте емоционално свързани и зависите от партньора си, както децата зависят от родителите си, що се отнася до спокойствието, грижата и защитата. Д-р Джонсън ни учи, че начинът да заздравим или да спасим една връзка е да сме отворени, синхронизирани и откликващи един към друг, за да възстановим емоционалната свързаност помежду си. Програмата се фокусира върху създаването и подсилването на емоционалната свързаност между партньорите чрез използването на ключови теми за всяка една връзка – разпознаване на „демоничния диалог“, идентифициране на „слабите места“, прошка, интимност и др.

Програмата е базирана на 25 години изследвания върху взаимоотношенията в двойката и Емоционално фокусираната терапия (EFT) – съвременен подход за работа с двойки, създаден от д-р Сю Джонсън.

Представлява поредица от 8 обучителни срещи за двойки, които искат да разберат повече за отношенията си и да обогатят връзката си. Използват се презентации, видео, преживелищни упражнения и дискусия между участниците.

Какво ще научите?

  • Да се свързвате по различен начин с партньора/ партньорката си
  • Да засилите доверието помежду си и да задълбочите усещането за сигурност във връзката.
  • Да общувате по начини, които да подпомагат взаимното разбиране и приемане.
  • Да разбирате по-добре собствените си чувства и чувствата на другия.
  • Да започнете да лекувате емоционалните рани във връзката се.
  • Да създадете доверие и уют във връзката си в дългосрочен план.
  • Да усещате свързаност в емоционалната и интимната сфера.

Водещи:

Елена Кръстева и Доротея Панова са фамилни психотерапевти, обучени в метода на Емоционално фокусирана терапия.

Такса участие: 380лв на двойка.

За записване: info@eftherapy.bg , телефон за информация: 0885121345 – Елена Кръстева, 0893583231 – Доротея Панова

Информирайте се в Календар кога започва следващата програма