Програма за подобряване на партньорските отношения по метода на д-р Сю Джонсън

Търсите ли начин да обогатите, съживите или спасите връзката си? Всички ние имаме нужда от любов, подкрепа и партньорство през целия си живот. Но понякога се нуждаем от малко помощ.

Посланието на „Прегърни ме силно“ е простичко: няма нужда да се учите да използвате убедителни аргументи в спора, да анализирате ранното си детство, да правите велики романтични жестове или да изпробвате нови пози в секса. Вместо това, приемете че сте емоционално свързани и зависите от партньора си, както децата зависят от родителите си, що се отнася до спокойствието, грижата и защитата. Д-р Джонсън ни учи, че начинът да заздравим или да спасим една връзка е да сме отворени, синхронизирани и откликващи един към друг, за да възстановим емоционалната свързаност помежду си. Програмата се фокусира върху създаването и подсилването на емоционалната свързаност между партньорите чрез използването на ключови теми за всяка една връзка – разпознаване на „демоничния диалог“, идентифициране на „слабите места“, прошка, интимност и др.

Програмата е базирана на 25 години изследвания върху взаимоотношенията в двойката и Емоционално фокусираната терапия (EFT) – съвременен подход за работа с двойки, създаден от д-р Сю Джонсън.

Представлява поредица от 8 обучителни срещи за двойки, които искат да разберат повече за отношенията си и да обогатят връзката си. Използват се презентации, видео, преживелищни упражнения и дискусия между участниците.

Какво ще научите?

  • Да се свързвате по различен начин с партньора/ партньорката си
  • Да засилите доверието помежду си и да задълбочите усещането за сигурност във връзката.
  • Да общувате по начини, които да подпомагат взаимното разбиране и приемане.
  • Да разбирате по-добре собствените си чувства и чувствата на другия.
  • Да започнете да лекувате емоционалните рани във връзката се.
  • Да създадете доверие и уют във връзката си в дългосрочен план.
  • Да усещате свързаност в емоционалната и интимната сфера.

Водещи:

Елена Кръстева и Доротея Панова са фамилни психотерапевти, обучени в метода на Емоционално фокусирана терапия.

Такса участие: 380лв на двойка.

За записване: info@eftherapy.bg , телефон за информация: 0885121345 – Елена Кръстева, 0893583231 – Доротея Панова

Отзиви от участници в курса:

„Благодаря ви за този курс и чрез него за възможността да видим взаимоотношенията си през една по различна, значително по-достъпна и осезаема призма. Когато си дадем сметка, че не сме единствените, които се изгубват по пътя на взаимоотношенията и имат нужда да работят върху себе си и връзката си, и да поддържат любовта жива, в някаква степен се чувствам облекчена“. Л.Д.

„За мен изживяването беше като едно приключение, в което откривах нови и някои добре забравени неща за себе си и за двама ни.  Относно организацията на курса и материала ми хареса това, че има домашни работа и материали за четене за следващата беседа. Това ми помагаше да се настроя за следващата среща. Също така ми даваше една предвидимост и спокойствие за това какво ни очаква. Допадна ми и това, че всяка беседа надграждаше върху вече миналите и навлизаше по-дълбоко. Накрая искам да завърша с това, че се чувствах в сигурни ръце в лицето на нашите вождове Елена и Доротея. Имах спокойствието, че ще преминем безопасно през това приключение. Това беше много важно за мен и ми помогна в пътешествието.“ А.Д.

„Моето метафорично прозрение беше, че: Партньорските отношения през подхода на емоционалната свързаност се превръщат от малкото грозно патенце, в красив бял Лебед. Нещо, което не си е било на мястото, се връща там, където принадлежи. От умовете, в сърцата ни….“